BBL Cupi pronksimängus võideti Šiauliaid 101:60

Balti liiga karikavõistluste pronksimängus kohtusid täna Tartu Ülikool/Rock ja leedukate Šiauliai. Kohtumist algusest lõpuni juhtinud TÜ/Rock võitis poolaja 46:29 ja kogu kohtumise 101:60. Ivan Nelyubov oli meeskonna resultatiivseim 17 punkti ja viie lauapalliga.

Rakvere Spordihallis harjumatult kodumeeskonna rollis olnud TÜ/Rock alustas kohtumist märksa parema häälestatusega kui eilset mängu Tarvaga. Poolfinaalis vaid minutilise mänguajaga piirdunud Ivan Nelyubov alustas algkoosseisus ja õigustas valikut kohe paari kiire korviga. Avaveerandajal mängumasina korralikult käima saanud tartlased juhtisid neljandiku lõpuks 25:16.

Eelmisel aastal Balti liiga poolfinaalis mänginud Šiauliai oli hädas nii rünnakul kui kaitses ja seetõttu mängu õiget pinget ei tekkinudki. Poolaja võitis TÜ/Rock 46:29 ja poolaja ilusamaks hetkeks oli üle pika aja plastsil käinud Rain Veidemani vaheltlõige ja pealtpanek. Teisel poolajal jätkus TÜ/Rocki ülekaal ja heas hoos olid kõik, kes platsil käisid. Kolmanda veerandaja võitsid eestlased 70:40 ja mängu viimastel minutitel pakkus pinget see, kas saadakse sada punkti täis või mitte. See ka õnnestus ja TÜ/Rock võitis BBL Cupi kolmanda koha tulemusega 101:60.

TÜ/Rocki resultatiivseimad mängijad tulid korvialusest osakonnast – kõige enam skooris Ivan Nelyubov visates 17 punkti ja võttes viis lauapalli. Egidijus Dimsa kogus 14 punkti ja kaheksa lauapalli. Vallo Allingu ja Tanel Kurbas jäid võrdselt 13 punkti peale ja Joosep Toome arvele kogunes 12 punkti. Kaks kaugviset tabanud Kristo Saage viskas 10 punkti.

Šiauliai parimad olid Vytautas Sulskis ja Ovidijus Galdikas võrdselt 11 punktiga.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul sobib meeskonnale mäng pikkade vastaste rohkem. „Võrreldes eilsega olime nagu teine meeskond, aga seda eelkõige seetõttu, et meil on neli korvialust mängijat ja meile sobivad paremini vastased, kus on ka korvi all pikad mängijad. Võistkonnad nagu näiteks Rakvere, kus on valdavalt lühemad mehed ja kes viskavad palju peale, tekitavad meile suuremat peavalu, sest õigeid kaitselahendusi nende vastu on keerulisem leida. Seda on näidanud ka kõik kontrollmängud ja see on asi, millega peame tegelema,“ sõnas Kullamäe.

TÜ/Rock alustab Balti liiga mängudega juba algaval nädalal kui 4. oktoobril mängitakse Jelgavas sealse võistkonnaga ning 6. oktoobril kohtutakse Liepajas Lauvasega.

No Comments

Lisa kommentaar