Tartu pidi tunnistama Gunnersi nappi paremust

Tartu Ülikool mängis täna kodus esimese kohtumise FIBA Europe Cup sarjas, kus oldi vastamisi Austria meistri Oberwart Redwell-Gunnersiga. Lõpusireeniga tuli tõdeda Gunnersi nappi ühepunktilist paremust, 78:77.

Esimene veerand ei kujunenud Tartu jaoks kuidagi soodsaks. Väga kiirelt jäi kodumeeskond heas hoos võõrustajatest maha ning Gunners tulistas kõigist kahuritest. Alles pool veerandit mängitud, kui juba olid külalised ees 10 punktiga, 14:4. Veerandi lõpuks neil seda enam õnneks duubeldada ei lubatud ja umbes selliseks jõudude vahekord ka jäi. Veerandi lõpuks seis Gunnersile 24:15.

Teine veerand ei alanud samuti paremini ja Gunnersi mängu esimese hooga pidama ei saadud. Veidi vähem kui kaks mängitud ja vahe veel kolme võrra suurem, 18:30 Tartu poolt vaadates. Seejärel hakkas aga lõpuks ka Tartu mäng korvpalli moodi välja nägema ning tasapisi hakati tulema. Veerandaja keskpunktiks tabas Janari Jõesaar hädavajaliku kaugviske ning Tartu oli vaid nelja punkti kaugusel, 26:30. Seejärel näitas tabloo mõnel korral ka viiginumbreid, viimased neist 36:36 kui natuke rohkem kui kaks minutit poolajani minna. Siis aga enam rünnakut viskega lõpetada ei õnnestunudki. Vastaste suure ääre Jamari Traylori ebasportlik viga saatis Mandell Thomase vabavisetele ja need kaks punkti jäid ka meie selle poolaja viimasteks. Riietusruumi läks Tartu olles külalistest maas 38:43. Ei midagi ületamatut, kuid kindlasti ka mitte kõige soodsam olukord.

Naastes ei olnud taas algus kõige lubavam. Gunners tabas jälle hästi ning esimesed kaks kolmandikku kümnest minutist ei kulgenud meile kuigi lubavalt. Siiski, et ka meie mõned tabavad visked kirja ka saime, jäi lootus siiski ellu. Kui kolm minutit lõpuni, algas ootamatult meie kolmestepidu. Esmalt tehti Tanel Sokule kolmesejoonel viga ja selle eest pakutud kolm vabaviset kasutas ta kohe viisakalt ära. Järgmisel rünnakul lisas ta ka kolm punkti korraga, sealt järgmisel omakorda viskas kaugelt sisse Janar Talts. Hoobilt olime vaid ühe punkti kaugusel, 59:60. Veerandi lõpetas samuti meie kolmene, seekord Ivo Van Tamme esituses, ja tablool viik, 63:63.

Viimane veerand kulges juba tasavägisuse tähe all. Kui 5:44 mängida, jõudis Tartu isegi korraks ette, 70:68, kuid edu suurendada ei suudetud ja mäng jätkus punkt-punktis. Kui vaid 24 sekundit veel minna, olime peal ühe punktiga, 77:76, ja pinget võinuks saalis noaga lõigata. Lõpplahendus ei saanud aga päris selline, nagu oleksime soovinud. Janar Talts tegi järjest kolm viga ja viimase, meeskonna veerandi viienda, eest tabas vastaste Derek Jackson ka mõlemad vabavisked. 78:77. Mängida jäi vaid veidi alla nelja sekundi ning üleplatsiviset enam korvi toimetada ei õnnestunudki. Ühepunktiline kaotus tuli vastu võtta.

Mängu tipphetked

„See lõpuolukorra lahendus ei olnud kõige parem. Ma usun, et kui ma oleksime need kaks võimalikku viga teinud ära veidi hiljem, oleks võinud tulemus olla teistsugune ja me räägiks hetkel ühepunktilisest võidust. Aga see on „oleks“. Eks see lõpplahendus iseloomustas meie tänast mängu ning nii valus, kui seda ka tunnistada ei ole, vastane vääris täna seda võitu rohkem,“ nentis mängujärgsel pressikonverentsil Tartu peatreener Gert Kullamäe.

Gert Kullamäe mängujärgne kommentaar

Tartu parimad esitused olid täna Janar Taltsilt, kes panustas 18 punkti ja 8 lauapalliga ning Gert Dorbek, kes kõik oma 15 puntki tõi täna kolmesejoone tagant, ning lisas statsi ka 3 lauapalli ning 4 korvisöötu. Dominykas Milkalt 12 punkti, 9 lauapalli ja 5 res. söötu, kahekohalise punktide arvu lisas ka Mandell Thomas, 11 punkti, 4 lauapalli, 4 resultatiivset söötu.

Tartu Ülikool mängib oma järgmise mängu sel reedel, 21. oktoobril Alexela KML-i raames, kui sõidetakse külla Valga-Valka/Maks&Mooritsale. Järgmine kodumäng toimub alles 4. novembril, mil võõrustame uue nimega G4S Noorteliigat.

Mäng täispikkuses

No Comments

Lisa kommentaar