2000. aasta poistele New Generation Cupilt IV koht

Läinud nädalavahetusel Rakveres peetud rahvusvahelisel korvpalliturniiril New Generation Cupil saavutasid Salva / Tartu Ülikooli 2000. aastal sündinud poisid IV koha.

Alagrupis mängiti esimene mäng Leedu võistkonna KM Perkunase vastu. Mängu algus kuulus selgelt meie poistele, avaveerandi võitsime 13:3. Pikapeale kosusid ka vastased ning tasapisi võrdsustus mäng. Enne viimast veerandaega olime jäänud ühepunktilisse kaotusseisu. Mängu lõpp oli äärmiselt pingeline, kus seekord suutsime tegutseda vastasest kindlamalt ning võit võideldi välja numbritega 37:32.
Punktid: Jürgenstein 18, Eelmäe 6p, Villmann 6p, Paap 5p ja Arak 2p.

Teine vastane oli Jelgava BJSS. Jällegi alustasid poisid äärmiselt resultatiivselt ning veerandaeg võideti tulemusega 20:7. Teisel veerandil kasvatati eduseisu veelgi, vahepeal juhtisime koguni 22 punktiga. Siis algas vastaste maruline lõpuspurt aga suutsime raskelt kättevõideldud edu lõpuni hoida ning mäng võideti tulemusega 52:43
Punktid:Jürgenstein 9p, Kaasik 8p, Timmi 8p, Eelmäe 7p, Villmann 7p, Paap 7p, Tabo 2p, Vider 2p ja Arak 2p.

Alagrupi viimane mäng oli Rakvere SK võistkonnaga ning seal võeti ülekaalukas 76:34 võit.
Punktid: Vider 13p, Jürgenstein 11p, Tabo 10p, Timmi 9p, Kaasik 6p, Eelmäe 6p, Villmann 6p, Paap 6p, Arak 5p, Saal 2p ja Kazbekov 2p

Poolfinaalis kohtusime Leedu võistkonnaga Kretingos SM. Mäng algas tasavägiselt ning äärmiselt võitluslikult. Teisel veerandajal suutsime teha väikese vahespurdi ning minna poolajaks 8 punktiga juhtima. Kolmandal veerandajal panid vastased paar hullu kolmest ning sellega võtsid vahe tagasi. Neljandal veerandajal hakkasime rünnakul liigselt kiirustama ning liiga palju tuli kergeid pallikaotusi. Pingelises mängu lõpus olid seekord kindlamad leedukad, kaotasime mängu 49:52 ning ees ootas mäng pronksmedalitele.

Kolmanda koha mäng algas meiepoolt äärmiselt hästi, eriti tublid olime just kaitses, kus lasime vastasel esimesel poolajal vaid 3 punkti visata (poolaeg 18:3). Kolmandal veerandajal suutsime hoida enda edu ning kindlasti mõni mängija mõtles juba võidu peale. Viimasel veerandajal saime aga väga valusa kuid samas äärmiselt olulise õppetunni, et mäng ei ole enne läbi kui kohtuniku lõpuvile ei ole kõlanud. Vastased said mõned kiired ja kerged punktid ning hakkasid meid aina rohkem suruma. Rünnakul hakkasime liialt kiirustama ning seetõttu olid pallikaotused kiired tulema. Mängu lõpus oli meil veel võimalus mäng enda kasuks pöörata aga sööt vabaks mängitud mehele ei olnud piisavalt täpne ning vastu tuli võtta äärmiselt valus kaotus numbritega 40:41.

Meeskond mängis kooseisus: Georg Kaasik, Hendrik Eelmäe, Aleks Tabo, Gregory Villmann, Mattias Kazbekov, Richard Vider, Timo Timmi, Egert Paap, Patrik Saal, Rauno Richard Arak ja Joonas Anton Jürgenstein.

Kokkuvõttes jäävad kripeldama kaks nappi kaotust, mis me just otsustavates mängudes saime. Samas kogesime hoopis teistsugust korvpalli, palju agressiivsemat kui tavalistes eestikate mängudes saame, nii et kindlasti said poisid väärt kogemuse osaliseks ning teinekord loodetavasti suudame tähtsad mängulõpud enda kasuks pöörata.

Treener Raido Rebane

0 kommentaari

Kommenteerimine ei ole lubatud