Tartu Basket Cupil näeb Žalgirist ja Tel Avivi Maccabit

Esimest korda FIBA egiidi all olevale rahvusvahelisele noorte korvpalli turniirile Tartu Basket Cup 2019 on sel aastal oodata eriti kõrgetasemelist seltskonda. Nimekamad noortevõistkonnad tulevad platsile U13 vanuseklassis, kus osalevad Kaunase Žalgirise, Tel Avivi Maccabi ja Berliini Alba esindused.

Nagu viimastel aastatel kombeks, on Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi poolt korraldatav turniir välja müüdud juba kuid enne esimese mängu algust. Kokku oodatakse mai esimesel nädalavahetusel Tartusse 52 erinevat võistkonda ehk üle 600 kossupoisi.

Kõige tuntumad nimed käivad läbi turniir vanimast ehk U13 vanuseklassist. Lisaks korraldajate enda Tartu Ülikooli Korvpallikooli Lõvidele astuvad väljakule ka Tel Aviv Maccabi, Alba Berlin, Roma Stella Azzurra, Kaunas Zalgiris, Moskva Dünamo, Riia DSN ning Marupe SC.

Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Gert Prantsi sõnul on turniiri tase aasta aastalt tõusnud. „Sellise suure rahvusvahelise noorteturniiri korraldamine on osa Tartu korvpalli arendamisest. Tõsiasi, et oleme sel aasta saanud turniirile ka FIBA tunnustuse, lisab Tartu Basket Cupile kaalu. Aastate jooksul Tartu linna esindusvõistkonna järelkasvuga tegutsedes on klubil kogunenud hulka kontakte ning turniiri tase on tõusnud järjest kõrgemale. Sel aastal on meil pundis päris nimekaid korvpallisatse eesotsas meile lähima Euroopa tippu kuuluva võistkonna Kaunase Žalgirise esindusega. Hea meel on esmakordselt Tartus tervitada ka Tel Avivi Maccabi, Alba Berlini ja Rooma Stella Azzurra esindusi,“ sõnas Prants.

Korvpallikooli osas on Prants samuti positiivne. „Hea tundega saab tulevikku vaadata ka seetõttu, et oleme suutnud Tartu korvpalli juurde tuua endised Eesti koondise mängijad Joosep Toome ning Janeli Lillealliku. Mõlemad ajavad hingega korvpalliasja ja hoolitsevad koos teiste korvpallikooli treeneritega Tartu korvpalli homse päeva eest,“ ütles Prants.

Lisaks põnevatele korvpallimängudele toimub ka huvitav õhtune programm nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Turniiri avamisele on oodata erinevaid põnevaid külalisi ning esinejaid. Traditsiooniliselt on turniiri teise päeva õhtul suur osavus ja show-õhtu SKLZ Challenge Night, kus pallurid saavad end proovile panna osavusvõistluses, viskevõistluses ning ka pealtpaneku võistluses.

Turniir toimub 3.-5. mail Tartu Ülikooli Spordihoones, Tartu Kesklinna Koolis ning Tartu Raatuse Kooli saalides.

Kuna üritus on väga suur ja külalisi palju, siis otsitakse vabatahtlikke, kes turniiri korraldamisel oma panuse annavad. Eelnevatel aastatel on olnud suureks abiks lastevanemate ja kõigi abiliste panus – ühise eesmärgi nimel tegutsemine aitab kogukonnatunde kasvamisele palju kaasa. Selleks on meil appi võetud ka Scult Estonia vabatahtlike programm, kuhu kõik huvilised saavad registreeruda – www.scult.com/estonia/event/522

Tartu Basket Cup 2019 koduleht: basket.ut.ee/korvpallikool/tbc2019/
Turniiri kodu Facebookis www.facebook.com/tartubasketcup

U13 Competition
1 TÜ Korvpallikool Lõvid (EST)
2 Marupe SC (LAT)
3 BS Zalgiris (LIT)
4 Alba Berlin (GER)
5 Tel Aviv Maccabi (ISR)
6 Roma Stella Azzurra (ITL)
7 DSN (LAT)
8 Moskva Dynamo (RUS)

U13 Challenge
1 SE United/Zebra (EST)
2 BC Krom (RUS)
3 Marupe SC II (LAT)
4 TTÜ/ Rae Spordikool (EST)
5 TÜ Korvpallikool Kotkad (EST)
6 Team 6

U12
1 TÜ Korvpallikool I (EST)
2 Marupe SC (LAT)
3 Rakvere SK/Tarvas (EST)
4 Tapiola Honka Green (FIN)
5 Tapiola Honka White (FIN)
6 Tornado KM (LIT)
7 TÜ Korvpallikool II (EST)
8 Team 8

U11
1 TÜ Korvpallikool Leopardid (EST)
2 Moskva Dynamo (RUS)
3 Marupe SC (LAT)
4 SK Olimp (RUS)
5 DSN (LAT)
6 Iberi Tbilisi Basket (GEO)
7 Masu 08 (FIN)
8 SE United/Raidor (EST)
9 Sillamäe Kalev (EST)
10 Rae Spordikool (EST)
11 TÜ Korvpallikool Jaaguarid (EST)
12 SK Ekspress (RUS)

U10
1 TÜ Korvpallikool (EST)
2 Masu 09 (FIN)
3 Rakvere SK/Tarvas (EST)
4 Rae Spordikool (EST)
5 NKA “Hegelmann Litauen (LIT)
6 Iberi Tbilisi Basket (GEO)
7 Moskva Dynamo (RUS)
8 TÜ Korvpallikool Pullid (EST)

U9
1 TÜ Korvpallikool (EST)
2 Masu 10 (FIN)
3 Rapla KK (EST)
4 Rae Spordikool (EST)
5 KK Viimsi (EST)
6 KK Valgamaa/Värska (EST)
7 Viljandi SK (EST)
8 DSN/OZ (LAT)
9 DSN (LAT)
10 TÜ Korvpalikool/Raatuse kool (EST)

0 kommentaari

Kommenteerimine ei ole lubatud