Tartu ja Lõuna-Eesti korvpallipoisid talvelaagerdasid Käärikul

Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi eestvedamisel toimus 3.-6. jaanuaril Kääriku spordibaasis Tartu Ülikooli Korvpallikooli ja Lõuna-Eesti Korvpalliprojekti ühine talvelaager.

Laagri eesmärgiks oli lisaks erialastele korvpallitreeningutele pakkuda poistele ka võimalust tegeleda ja teha tutvust erinevate talispordialadega. Tartust ja väiksematest Lõuna-Eesti klubidest osales kokku 44 poissi, kelle sünniaastad olid 2006-08.

Korvpallitreeninguid, mis toimusid 2 korda päevas varahommikuti ja õhtuti, viis läbi viimaste aastate Eesti edukamaid noortetreenereid Raido Rebane, kes võttis laagri kokku järgmiselt: “Minule andsin need 3 päeva väga hea emotsiooni – nautisin laagrit täiega. Käärikul on alati olnud mõnus treenida – suurepärased tingimused ja kaunis loodus. Kiidan laagri korraldajat Joosep Toomet, et sellise mitmekülgse laagri poistele korraldas – loodan, et nii poisid kui ka lapsevanemad seda hinnata oskavad. Selle aja jooksul poistele nii palju erinevaid tegevusi pakkuda – väga äge. Õue treeninguid soosis ka suurepärane ilm. Suusatasin ka ise poistega Kekkose raja läbi ning nii mõnelgi korral võtsin rajal aja maha, et nautida maalilisi vaateid. Pallitrennides olid poisid püüdlikud ning kuulasid tähelepanelikult ning ka tööeetika oli arvestades nende noort vanust tasemel. Nägin palju eeldustega poisse, kellest sihikindla ning mitmekülgse treeningu tulemusena võivad tulevikus tulla kõval tasemel tegijad – peaasi,et nii poistel kui nende treeneritel motivatsiooni jaguks.”

Talispordialadest oli laagris kavas uisutamine, mäesuusatamine ja murdmaasuusatamine. Kuutsemäe nõlvadel oli meile suureks abiks Tartu korvpalliga tihedalt seotud Erlend Aav, kes jagas näpunäiteid esimest korda mäe peale tulnud poistele. Kääriku suusaradadel õpetas algajamaid poisse endine olümpiasportlane Timo Simonlatser, kes kiitis poiste südikat pealehakkamist ja positiivset hoiakut. Timo oli kindel, et kui korvpallitreeningutel ollakse sama usinad kui suusatehnikat õppides, siis arenetakse ka seal heas tempos.

Viimasel laagripäeval võtsid poisid omavahel mõõtu 3vs3 korvpalliturniiril. Kuigi selja taga oli 3 väsitavat ja sportlikku päeva, pingutasid poisid kogu südamest ja näitasid ka treenerite rõõmuks uusi oskusi. Pea 3 tundi tuliseid lahinguid lõpetas võidukalt kooslus BC Pallid, kuhu kuulusid Talis Torn, Romet Voore ja Paul Pruuli. Finaalis pidi nende paremust tunnistama võistkonda Tauri Tiim (Jaan Junson, Tauri Ainsalu, Taavi Pastik), kolmandale kohale platseerus Puupõõsas (Gregor Vendla, Markus Mölder, Markus Hansson).

Loodetavasti said kohal olnud poisid indu ja spordipisikut juurde, et aktiivsemalt erinevaid spordialasid harrastades oma mitmekülgsust tõsta.

Suured tänud meie toetajatele Tartu Ülikooli ASK-le, Zebra Autokoolile, OÜ Raidorile ja annetajatele!

0 kommentaari

Kommenteerimine ei ole lubatud