U18 BC Tartu G4S Noorteliiga meister hooajal 2017/2018

G4S Noorteliiga noormeeste U18 vanuseklassi meistriks tuli BC Tartu kes alistas TTÜ Korvpallikooli meeskonna tulemusega 79:69.

Eilses poolfinaalis alistas BC Tartu põhiturniiri esimese Keila Korvpalliklubi 82:79. Mäng algas tartlaste jaoks hästi, võites esimese veerandi 24:16 ning poolaja pausile minu 41:27 eduseisus. Kerr Kriisalt poolajaks parimana 10 punkti.

TTÜ sai kolmandal veerandil enda mängumootori taas tööle ning jõudis neli minutit enne kolmanda veerandi lõppu 10 punkti kaugusele (49:39). Otsustavale veerandile mindi vastu tartlaste 56:44 juhtimisel.

TTÜ suutis aga mängu tagasi tulla. Normaalaja lõpuni oli jäänud kuus ja pool minutit, kui Indrek Reinboki hoolealused jõudsid viie punkti kaugusele (59:54). Kerr Kriisa võttis kahel rünnakul järjest julge kolmese ning viis Tartu taas ette 65:56. Patrik Saali tabav kolmene rünnakuaja viimasel sekundil kolm minutit enne normaalaja lõppu viis Lõuna-Eesti meeskonna taas ette rohkem kui kümne punktiga (72:61). Sellega oli rong TTÜ jaoks läinud ja Tartu korvpalliklubi võttis teenitult Eesti meistritiitli. Lõppskooriks jäi 79:69.

Võitjate parimad olid täna Kerr Kriisa 25 silmaga ja finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Patrik Saal 19 punkti ning 10 lauapalliga. TTÜ poolelt tõi Jaan-Erik 13 punkti. Tallinna klubi parimaks mängijaks valiti Aleksander Oliver Hint, kes kogus 12 lauapalli

Värskete Eesti meistrite peatreener Raido Rebane sõnas mängujärgselt Eesti Korvpalliliidule, et hoolealused pidasid mänguplaanist kinni ja see tõi edu. „Meil olid kindlad kokkulepitud asjad ja poisid pidasid nendest kenasti kinni. TTÜ on teada väga hea ründelaua võistkond, kuid me saime lauavõitluse kontrolli alla. Eemalt nende visked ei läinud ja sealt see 14-punktiline edu esimesel poolajal tuli.“ Viimasel veerandil tulid vastased korraks ohtlikult lähedale, kuid peatreener säilitas külma närvi ning usaldas hoolealuseid. „Kui sul on sellised poisid väljakul siis tulebki neid usaldada. Kui ma lähen endast välja siis see kandub ka poistesse üle. Tuli rahu säilitada ja poisid suutsid ka külma pead hoida.“ Rebase sõnul kulges tänavune hooaeg keeruliselt: „Omajagu oli vigastusi.. Teatud poisid treenisid ja mängisid meestega ja U18 põhiturniir jäi tahaplaanile. Playoffis saime read kobedamaks ja tuli ka tulemus.“

BC Tartu Korvpallikool ning BC Tartu U18 võistkond tänab oma toetajaid kogu hooaja jooksul ning fänne, kes täna ennast Jüri Spordihoones häälekaks tegid!

0 kommentaari

Kommenteerimine ei ole lubatud