Tartus algas Lõuna-Eesti suurim korvpalliturniir

Täna, 4. mail algas TÜ spordihoones Tartu Basket Cup – rahvusvaheline noorte korvpalliturniir. Sel aastal osaleb kolmepäevasel turniiril 42 korvpallimeeskonda 6 riigist U9, U10, U11, U12 ja U14 vanuseklassides.

U9 vanuseklassis mängib 6 meeskonda ning mängiti täna ka 6 mängu – iga meeskond kaks korda. BC Tartu ning Leedust pärit V. Knasius BS ja NKA BS meeskonnad täna kaotusvalu tundma ei pidanudki, võites mõlemad peetud kohtumised. Kahe kaotusega liiguvad turniiri teisele päevale vastu seega KK Hito/BC Karjamaa, Rakvere SK/Tarvas ja Läti meeskond Sigulda.

U10 vanusegrupp on turniiri osalejaterohkeim – 12 meeskonda kokku neljas alagrupis. Ujula tänaval mänginud B-alagrupis oli mõlemas mängus võidukas Läti Marupe SC, kes alagrupi ka võitis. Ühe võidu, ühe kaotusega lõpetas päeva SK Zvezda Venemaalt ning võiduta jäi Soome Masu-Blue. D-alagrupi võitja-kaotaja jäi päeva viimase kohtumise otsustada, kus kohtusid Lätist Ogre BS ja Tallinna Kalev/Altius. Alagrupi lõpetas kolmandana Soome Masu-White, kes täna veel võiduskoori ei avanud.

Kesklinna koolis mänginud A-alagrupi võitis NKA BS Leedust, kes võitis ka mõlemad kohtumised. Võõrustajad BC Tartust liiguvad homsesse ühe võidu, ühe kaotusega ning Läti Sigulda kahe kaotusega. C-alagrupiski võidutses Leedu meeskond, V. Knasius BS, kel kaks võitu, SK Ekspress Venemaalt ühe võidu-ühe kaotusega teisel ning KK Rae Koss kahe kaotusega kolmandal positsioonil.

U11 vanuseklassis mängis 8 võistkonda kahes alagrupis. Esimese päeva võidukaimad A-alagrupis olid BC Tartu ning Lätist tulnud I. Miglinieka SS, kummalgi kaks võitu, Rapla KK ning Soome Karhulan Veikot täna võiduarvet ei avanud. B-alagrupis sai kaks võitu täna Runa Basket Lätist, üks-üks seisul jätkavad homme Läti Ogre BS ja Tartu Kalevi Palliklubi. Räpina SK sai täna kaks tubli mängu ning püüab oma esimest mänguvõitu juba homme.

U12-s mängib tänavu 8 meeskonda. A-alagrupi võitsid BC Tartu Lõvid, kes said tänasest kaasa kaks võitu, 1-1 tulemusega saavad homsesse minna Gruusiast pärit Iberi Tbilisi Basket ning TTÜ KK, Venemaa BC Krom veel võiduta. B-alagrupis BK Junost ning Rakvere SK/Tarvas täna kahe võidu peal, BC Tartu Kotkad ja Läti meeskond Sigulda kahe kaotusega.

U14 8 meeskonna seas võidutses A-alagrupis BC Tartu täna mõlemas oma kohtumises, ühe võidu ja ühe kaotusega jätkavad homme võistlust Läti Gulbene ning Gruusia Iberi Tbilisi Basket, Venemaa Uhta võiduskoor ootab avamist homme. B-alagruppi juhib kahe võiduga Rakvere SK/Tarvas, järgnevad 1-1 seisul Rapla KK ning Venemaa SK Ekspress, Läti BK Junost kahe kaotusega neljas.

Tartu Basket Cup jätab juba homme hommikul, kui esimesed mängud saavad Tartu Ülikooli spordihoones ja Kesklinna koolis hoo sisse kell 9. Kõik pealtvaatajad ja poolehoidjad on oodatud kaasa elama!

0 kommentaari

Kommenteerimine ei ole lubatud