BC Tartu sai Saku esiliigas vajaliku võidu

Kolmapäeval (31.01) toimus TÜ spordihoones järjekordne Saku esiliiga mäng, kus BC Tartu kohtus Kuressaare BC Hundid/Assa Abloy võistkonnaga. Mäng oli seda olulisem, et antud võistkonnad on tabeliseisu vaadates otsesed konkurendid ning kaotuse kibedust ei tahtnud kumbki võistkond tunda.

Mäng algas väga tasavägiselt ning oli seda kogu esimene poolaeg, mille Kuressaare võistkond võitis 37:36. Teisel poolajal pääses maksma Tartu võistkonna noorus ja parem kehaline konditsioon. Kohe kolmanda veerandaja alguses hakkasid kolmepunkti joone tagant visked kukkuma (esimene poolaeg tabati 12 üritusest ainult 1) ja saadi ka mitmeid kiirrünnakuid. Päris kiiresti kasvas edu juba üle 10 punkti ning enne viimast veerandaega juhiti juba 65:50. Kuna Kuressaares toimunud mäng lõppes saarlaste 16 punktilises eduseisus ja oluline oli saada suurema skooriga võit kui sealne kaotus. Sellest tulenevalt pingutasid Tartu noored ka kogu viimase veerandaja, et vahet saada suuremaks – see ka õnnestus, lõpuvile kõlades olid tablool võidunumbriteks 92:73.

Pärast mängu oli tartlaste treener Raido Rebane selgelt rahul ning võttis mängu kokku järgmiselt :”Meie jaoks oli täna väga oluline mäng, sest antud hetkel võitleme liigasse jäämise pärast (teadupärast kukub liiga viimane otse välja ja eelviimane läheb üleminekumängule II liiga teise koha omanikuga). Tablool olevad võidunumbrid on petlikud, mäng oli väga raske, sest paljud meie mängijad on haiged ja täna võistkonda aidata ei saanud. Samas terved mängijad olid täna tasemel ja vedasid kenasti välja. Esimesel poolajal olime raskustes eemalt tabamisega ning liiga lihtsalt andsime vastastele kergeid korve. Poolajal julgustasime Joosepiga mängijaid edasi eemalt viskama ning kaitses pöörasime teatud mängijatele rohkem tähelepanu – see tõi edu. Sarnaselt esimesele poolajale saime ka teisel päris kenasti viskekohad väljamängitud. Tänu sellele suutsime kõrge protsendiga ka tabada ning hea kaitse tulemusena saime ka kiirrünnakuid päris palju ja nõnda see edu tuli. Lisaks võidule oli ka oluline saada suurema skooriga võit kui Saaremaal olnud kaotus, et kui hooaja lõpus jääme vastastega samale pulgale, siis olla neist paremad omavahelistes mängudes korvide vahega. Ka see eesmärk sai täidetud.”

Jaanuarikuu oli BC Tartule väga edukas, neljast mängust saadi 3 võitu ning üldse on teist vooru alustatud tublisti – viiest mängust neli võitu.

Järgmise mängu peab BC Tartu juba tuleval kolmapäeval (7.02) kui TÜ spordihoones võetakse kell 19.00 vastu Tamsalu Los Toros/Karud

0 kommentaari

Kommenteerimine ei ole lubatud