BSBC teisel päeval hiilgas Sverre Aav

Baltic Sea Basketball Cup`i teine võistluspäev tõi võidulisa Eesti noormeeste U16 koondisele, kes võitis vaatamata teise veerandi mõõnale Soome eakaaslased 114:88

Sarnaselt eilsele mängule Rootsi vastu kulges Eesti U16 noormeeste mäng täna tõusude ja mõõnadega. Avaveerandi 34:20 võitnud eestlased kaotasid teisel veerandil mängurütmi sootuks ja poolaja juttudeks siirduti riietusruumi juba põhjanaabrite 52:49 juhtimisel. Johannes Kirsipuult poolajaks meie parimana 11 silma. Lauas jäädi pisut hätta, 20-11 jäid selles võrdluses peale soomlased. Teine poolaeg kuulus väga selgelt Marko Parkoneni juhendatavale Eestile, kes võitis kolmanda veerandi 35:21 ja viimase otsustava neljandiku 30:15. Agressiivset kaitsemängu näidanud eestlaste parimana tõi Sverre Aav üleplatsimehena 20 punkti. Johannes Kirsipuu ja Marcus Lenk lisasid 18 silma. Joel Mäntynen tõi soomlastele 19 punkti.

U18 koondis pidi Soome eakaaslatele alla vanduma numbritega 100:70Eesti jäi avaveerandi järel kaotusseisu 23:31. Teine neljandik oli võrdsete heitlus, milles jäi napilt, 25:22 peale Soome. Poolajale siirduti vastaste 56:45 eduseisus. Eestit hoidis elus poolajaks 14 silma toonud Pärnu Sadama mängija Artur Konotšuk. Kolmandal veerandil olukord paraku halvenes. Eestlased jäid kiirete ja füüsiliste soomlaste katmisel hätta ning viimasele veerandile siirduti põhjanaabrite võimsas 82:58 eduseisus. Viimane veerand oli soomlaste jaoks vaid vormistamise küsimus. Joonas Anton Jürgenstein tõi Eesti koondise kasuks 5 punkti ja andis kaks resultatiivset söötu.

0 kommentaari

Kommenteerimine ei ole lubatud